Burritos κοτόπουλο μπάρμπεκιου
4 μερίδες
Συστατικά:
- 900 g ψητό κοτόπουλο, χωρίς πέτσα και κόκκαλα και τεμαχισμένο
- 120 ml σάλτσα μπάρμπεκιου (βλέπε παρακάτω)
- 172 g κονσέρβα μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα
- 82 g κατεψυγμένο καλαμπόκι, στραγγισμένο
- 60 mL κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
- 4 φύλλα μαρούλι
- 4 τορτίγιες ολικής αλέσεως 25-cm
- 2 λάιμ, κομμένα σε φέτες
Οδηγίες:
- Τοποθετείτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
- Προσθέτετε το κοτόπουλο, τη σάλτσα μπάρμπεκιου, τα φασόλια, το καλαμπόκι, και τη κρέμα γάλακτος. Ανακατώνετε για να συνδυαστούν.
- Μαγειρεύετε μέχρι να ζεσταθούν, 4-5 λεπτά.
- Τοποθετείτε ένα φύλλο μαρουλιού στο κέντρο της κάθε τορτίγια και επάνω του το ένα τέταρτο του μείγματος κοτόπουλου. Τυλίγετε όπως τυλίγουμε ένα burrito.
- Κόβετε στη μέση διαγώνια και τα σερβίρετε ζεστά, με lime.
ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ
Συστατικά:
- 88 g καστανή ζάχαρη
- 30 mL μελάσα
- 30 ml χυμό ανανά ή ξύδι μηλίτη
- 30 mL νερό
- 15 mL σάλτσα Worcestershire
- 6 g μουστάρδα
- 2 g καπνιστή πάπρικα
- 1 g σκόνη σκόρδου
- 0,5 g σκόνη καγιέν
- 5 g αλάτι
- 1 g μαύρο πιπέρι
Οδηγίες:
- Βάζετε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και αφήνετε να πάρουν μια βράση. Βράζετε για τουλάχιστον 5 λεπτά.
- Σερβίρετε αμέσως ή αποθηκεύετε στο ψυγείο για μέχρι 1 μήνα.