Γεμιστές ντομάτες με κινόα
2 μερίδες
Συστατικά:
- 50 g άψητη κινόα
- 38 g τυρί φέτα με χαμηλά λιπαρά
- 8 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε μικρά κομματάκια
- 20 g κάπαρη
- 2 g βασιλικός
- 3 g θυμάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 15 ml ελαιόλαδο
Οδηγίες:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C.
- Κινόα: Ξεπλένετε την κινόα σε τρεχούμενο νερό για 1 λεπτό. Την ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με 160 mL νερό. Την αφήνετε να πάρει βράση, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 15-18 λεπτά. Την κατεβάζετε από τη φωτιά, την αφήνετε να σταθεί για λίγα λεπτά και στη συνέχεια την ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι για να αφρατέψει.
- Ντομάτες: Τις καθαρίζετε κόβοντας την κορυφή της κάθε ντομάτας (≈3 mm). Κόβετε προσεκτικά με ένα μαχαίρι γύρω από τον πυρήνα της και τον αφαιρείτε απαλά με τα δάχτυλά σας. Τοποθετείτε τις ντομάτες σε ένα λαδωμένο ταψί και αλείφετε την κορυφή της κάθε ντομάτας με ελαιόλαδο.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύετε την κινόα, τη φέτα,τις ελιές, την κάπαρη, το σκόρδο, το βασιλικό και το θυμάρι.
- Γεμίζετε τις ντομάτες με το μείγμα της κινόα. Εάν το επιθυμείτε, πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη φέτα.
- Ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά.