Μοσχάρι satay
4-5 μερίδες
Συστατικά:
- 500 g μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε φέτες
- 4 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1/2 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρος
- 1 κουταλιά της σούπας κραμβέλαιο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 6 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
Οδηγίες:
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε ελαφρά μαζί το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, λίγη ζάχαρη, το κύμινο και τον κόλιανδρο.
- Σε ένα ρηχό μπολ, ρίχνετε το μείγμα του χυμού λεμονιού πάνω από το κρέας και το αφήνετε να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
Σάλτσα satay:
- Θερμαίνετε λάδι σε ένα κατσαρολάκι σε μέση- υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Τα μαγειρεύετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 2 λεπτά
- Προσθέτετε το φυστικοβούτυρο, την υπόλοιπη ζάχαρη, τις νιφάδες τσίλι, το χυμό λεμονιού και 200mL νερό. Μαγειρεύετε για 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να πήζει.
- Τοποθετείτε το κρέας σε μια καυτή γκριλιέρα για 3-4 λεπτά. Το γυρίζετε και το αφήνετε για άλλα 3 έως 4 λεπτά, μέχρι να ψηθεί.
- Σερβίρετε το κρέας σε στρώμα λαχανικών και γαρνίρετε με τη σάλτσα satay.