Skip links

Πίτα με γλυκοπατάτα

Πίτα με γλυκοπατάτα

6 μερίδες

 

Συστατικά:

  • 320 g πουρές γλυκοπατάτας
  • 110 g καστανή ζάχαρη (ανοιχτού χρώματος), συσκευασμένη
  • 3 g αλάτι
  • 1 g κανέλα σε σκόνη
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 αυγά
  • 100 g γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 60 mL γάλα
  • 14 g λιωμένο ανάλατο βούτυρο
  • 1 άψητο έτοιμο φύλλο ζύμης για πίτες για ταψί 22 cm
  • 12 μισά καρύδια πεκάν

 

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230° C.
  2. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τον πουρέ γλυκοπατάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε ελαφρά τα αυγά. Αναμειγνύετε το γιαούρτι με το γάλα και το βούτυρο. Τα προσθέτετε στο μείγμα γλυκοπατάτας και ανακατεύετε καλά.
  4. Γεμίζετε το φύλλο ζύμης με το μείγμα γλυκοπατάτας. Τοποθετείτε τα καρύδια πεκάν περιμετρικά στην εξωτερική πλευρά της επιφάνειας.
  5. Ψήνετε στο κέντρο του φούρνου για 45 λεπτά, ή έως ότου η λεπίδα του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή όταν την βυθίζετε στην πίτα.

 

 

 

Επιστροφή