Skip links

Πίτα-σάντουιτς με κεφτέδες γαλοπούλας

Πίτα-σάντουιτς με κεφτέδες γαλοπούλας

4 μερίδες

 

Συστατικά:

  • 1 μεσαία ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 g κύμινο και μαύρο πιπέρι
  • 2 πρέζες g αλάτι (χωρισμένες)
  • 400 g γαλοπούλας
  • 3 g φρέσκο ​​κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 10 mL φυτικό έλαιο
  • 2 πίτες ολικής αλέσεως
  • 100 g φύλλα κόκκινου μαρουλιού, ψιλοκομμένο
  • 60 ml γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

 

Οδηγίες:

  1. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε ντομάτα, 0,5 g κύμινο, 1,5 g αλάτι, και 0,5 g μαύρο πιπέρι. Τα αφήνετε στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη γαλοπούλα, τον κόλιανδρο, 0.5 g κύμινο, 1.5 g αλάτι, και 0,5 g μαύρο πιπέρι. Πλάθετε 12 κεφτέδες.
  3. Θερμαίνετε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Τηγανίζετε τους κεφτέδες.
  4. Για κάθε πίτα, προσθέστε 4 κεφτεδάκια, 25 g μαρούλι, 30 g μείγμα ντομάτας, και 15 ml γιαούρτι.

 

 

 

Επιστροφή