Πίτα-σάντουιτς με κεφτέδες γαλοπούλας
4 μερίδες
Συστατικά:
- 1 μεσαία ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 1 g κύμινο και μαύρο πιπέρι
- 2 πρέζες g αλάτι (χωρισμένες)
- 400 g γαλοπούλας
- 3 g φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 10 mL φυτικό έλαιο
- 2 πίτες ολικής αλέσεως
- 100 g φύλλα κόκκινου μαρουλιού, ψιλοκομμένο
- 60 ml γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
Οδηγίες:
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε ντομάτα, 0,5 g κύμινο, 1,5 g αλάτι, και 0,5 g μαύρο πιπέρι. Τα αφήνετε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη γαλοπούλα, τον κόλιανδρο, 0.5 g κύμινο, 1.5 g αλάτι, και 0,5 g μαύρο πιπέρι. Πλάθετε 12 κεφτέδες.
- Θερμαίνετε το φυτικό λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Τηγανίζετε τους κεφτέδες.
- Για κάθε πίτα, προσθέστε 4 κεφτεδάκια, 25 g μαρούλι, 30 g μείγμα ντομάτας, και 15 ml γιαούρτι.