Skip links

Σαλάτα μανιταριών πορτομπέλο

Σαλάτα μανιταριών πορτομπέλο

4 μερίδες

 

Συστατικά:

  • 60 mL ξύδι κόκκινο, βαλσάμικο ξύδι και χυμός ντομάτας
  • 15 ml ελαιόλαδο
  • 20 g μουστάρδα Dijon
  • 4 μανιτάρια πορτομπέλο χωρίς το κοτσάνι (πλάτος περίπου 13 cm)
  • 7 g πάπρικα
  • 10 ml ελαιόλαδο
  • 480 g διάφορα πράσινα λαχανικά
  • 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε 8 φέτες
  • 60 g κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες και χωρισμένο σε ροδέλες
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

 

Οδηγίες:

  1. Ανακατεύετε τα πρώτα 6 υλικά σε ένα πλαστικό σακουλάκι τροφίμων που κουμπώνει. Προσθέτετε τα μανιτάρια στο σακουλάκι και το κλείνετε αεροστεγώς. Τα μαρινάρετε για 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα κατά διαστήματα. Αφαιρείτε τα μανιτάρια από το σακουλάκι, κρατώντας τη μαρινάδα.
  2. Πασπαλίζετε τα μανιτάρια με πάπρικα. Ζεσταίνετε 10 mL ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει. Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα τηγανίζετε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα κόβετε διαγώνια σε λεπτές φέτες
  3. Βάζετε 120 g σπανάκι σε κάθε πιάτο. Γαρνίρετε το καθένα με φέτες μανιταριών, 2 φέτες ντομάτα και ροδέλες κρεμμυδιού.
  4. Χύνετε ομοιόμορφα πάνω από τις σαλάτες τη μαρινάδα που έχετε φυλάξει.

 

 

 

Επιστροφή