Σαλάτα με ζέα
4 μερίδες
Συστατικά:
- 1,2 L νερό
- 261 g ωμή ζέα
- 300 g γλυκά κεράσια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
- 67 g σέλερι, κομμένο σε κυβάκια
- 40 g καρύδια, χοντροκομμένα
- 15 g φύλλα φρέσκου μαϊντανού
- 30 mL φρέσκος χυμός λεμονιού
- 16 g μουστάρδα Dijon ολικής αλέσεως
- 15 mL μέλι
- Μαύρο πιπέρι αλεσμένο
- 45 mL εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 πρέζες θαλασσινό αλάτι, χωρισμένες σε δύο μέρη
Οδηγίες:
- Βάζετε 5 κούπες νερό σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνετε μέχρι να βράσει. Προσθέτετε τη ζέα και 1 πρέζα αλάτι στο βραστό νερό. Την βράζετε για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει al dente. Την στραγγίζετε. Την αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη ζέα, τα κεράσια, το σέλερι, τα καρύδια, και το μαϊντανό.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, το πιπέρι, και την υπόλοιπη 1 πρέζα αλάτι. Σταδιακά προσθέτετε λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
- Περιχύνετε τη σάλτσα στο μείγμα της ζέας και ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού.