Skip links

Σαλάτα με ζέα

Σαλάτα με ζέα

4 μερίδες

 

Συστατικά:

  • 1,2 L νερό
  • 261 g ωμή ζέα
  • 300 g γλυκά κεράσια, χωρίς κουκούτσι και κομμένα στη μέση
  • 67 g σέλερι, κομμένο σε κυβάκια
  • 40 g καρύδια, χοντροκομμένα
  • 15 g φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • 30 mL φρέσκος χυμός λεμονιού
  • 16 g μουστάρδα Dijon ολικής αλέσεως
  • 15 mL μέλι
  • Μαύρο πιπέρι αλεσμένο
  • 45 mL εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες θαλασσινό αλάτι, χωρισμένες σε δύο μέρη

 

Οδηγίες:

  1. Βάζετε 5 κούπες νερό σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνετε μέχρι να βράσει. Προσθέτετε τη ζέα και 1 πρέζα αλάτι στο βραστό νερό. Την βράζετε για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει al dente. Την στραγγίζετε. Την αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη ζέα, τα κεράσια, το σέλερι, τα καρύδια, και το μαϊντανό.
  3. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, το πιπέρι, και την υπόλοιπη 1 πρέζα αλάτι. Σταδιακά προσθέτετε λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα.
  4. Περιχύνετε τη σάλτσα στο μείγμα της ζέας και ανακατεύετε μέχρι να πάει παντού.

 

 

 

Επιστροφή