Skip links

Σπανάκι σωτέ με καρύδι και κουκουνάρι

Σπανάκι σωτέ με καρύδι και κουκουνάρι

4 μερίδες

 

Συστατικά:

  • 1000 g φρέσκο σπανάκι, χωρίς τα σκληρά κοτσάνια
  • 2 κρεμμύδια εσαλότ, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 5 g τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 10 mL εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 10 mL χυμός λεμονιού
  • 20 g σταφίδες ξανθές
  • 10 g κουκουνάρι, ψημένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, όσο θέλετε

 

Οδηγίες:

  1. Κουκουνάρι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C. Απλώνετε το κουκουνάρι σε ένα ταψί και το ψήνετε, ανακατεύοντάς το κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει, για 5-10 λεπτά.
  2. Βυθίζετε τις σταφίδες σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.
  3. Θερμαίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τα κρεμμύδια εσαλότ και το σκόρδο. Τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν, για 4-5 λεπτά.
  4. Προσθέτετε το σπανάκι και το τηγανίζετε για 1 λεπτό. Σκεπάζετε το τηγάνι και το μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει, για 2-3 λεπτά.
  5. Προσθέτετε το κουκουνάρι, το χυμό λεμονιού και τις σταφίδες.
  6. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά.
  7. Το σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και πιπέρι.

 

 

 

Επιστροφή