Σπανάκι σωτέ με καρύδι και κουκουνάρι
4 μερίδες
Συστατικά:
- 1000 g φρέσκο σπανάκι, χωρίς τα σκληρά κοτσάνια
- 2 κρεμμύδια εσαλότ, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 5 g τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 10 mL εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 10 mL χυμός λεμονιού
- 20 g σταφίδες ξανθές
- 10 g κουκουνάρι, ψημένο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, όσο θέλετε
Οδηγίες:
- Κουκουνάρι: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190° C. Απλώνετε το κουκουνάρι σε ένα ταψί και το ψήνετε, ανακατεύοντάς το κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει, για 5-10 λεπτά.
- Βυθίζετε τις σταφίδες σε κρύο νερό για 10 λεπτά. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη.
- Θερμαίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτετε τα κρεμμύδια εσαλότ και το σκόρδο. Τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν, για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτετε το σπανάκι και το τηγανίζετε για 1 λεπτό. Σκεπάζετε το τηγάνι και το μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει, για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτετε το κουκουνάρι, το χυμό λεμονιού και τις σταφίδες.
- Τα κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Το σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και πιπέρι.