Χωριάτικη σαλάτα με σαρδέλες
4 μερίδες
Συστατικά:
Σαλάτα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 g ξερή ρίγανη
- 1 g πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 3 μεσαίες ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
- 1 μεγάλο αγγούρι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 1 κονσέρβα (425 g) ρεβίθια, ξεπλυμένα
- 50 g τυρί φέτα με χαμηλά λιπαρά, τριμμένη
- 28 g κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 17 g ελιές Καλαμών, κομμένες σε κομματάκια
- 45 ml χυμό λεμονιού
- 30 mL εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Σαρδέλες
- 454 g φρέσκες σαρδέλες, καθαρισμένες, χωρίς κεφάλι
- 119 mL ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
Οδηγίες:
- Σαρδέλες: Αλείφετε τις σαρδέλες και στις δύο πλευρές με το μείγμα ελαιόλαδου και στη συνέχεια τις ψήνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το χυμό λεμονιού, το λάδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και το πιπέρι. Χτυπάτε ελαφρά μέχρι να ανακατευτούν καλά. Προσθέτετε τις ντομάτες, το αγγούρι, τα ρεβίθια, τη φέτα, το κρεμμύδι, τις ελιές και ανακατεύετε απαλά.
- Χωρίζετε τη σαλάτα σε 4 πιάτα και γαρνίρετε από πάνω με τις σαρδέλες.