Ψητά σπαράγγια με σάλτσα του Καίσαρα
4 μερίδες
Συστατικά:
- 900 g σπαράγγια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 10 mL εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 πρέζες αλάτι
- 4 αυγά βραστά, σφιχτά (προαιρετικά)
Σάλτσα του Καίσαρα
- 115 g μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
- 20 g τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 30 mL νερό
- 5 g βούτυρο αντσούγιας
- 5 g μουστάρδα Dijon
- 5 mL σάλτσα Worcestershire
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 15 ml χυμό λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C.
- Ψητά σπαράγγια: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα σπαράγγια με το λάδι και το αλάτι. Τα ψήνετε σε ένα ρηχό ταψί για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, γυρνώντας τα μία φορά στα μισά της διάρκειας ψησίματος.
- Σάλτσα του Καίσαρα: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε όλα τα υλικά. Χτυπάτε έως ότου αναμειχθεί καλά.
- Σφιχτά βραστά αυγά: Σε μια κατσαρόλα, τοποθετείτε τα αυγά σε ένα ενιαίο στρώμα και τα καλύπτετε με νερό. Τα βάζετε σε μέση-υψηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει το νερό. Μειώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και τα σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά, χύνετε το καυτό νερό, και καλύπτετε τα αυγά με κρύο νερό. Τα αφήνετε μέχρι να κρυώσουν για να τα ξεφλουδίσετε.
- Για το σερβίρισμα: Ραντίζετε τα σπαράγγια με τη σάλτσα και τα γαρνίρετε με ένα σφιχτό βραστό αυγό.