Skip links

Dip ψημένης μελιτζάνας

Dip ψημένης μελιτζάνας

12 μερίδες

 

Συστατικά:

  • 1 μεσαία μελιτζάνα
  • 30 ml χυμό λεμονιού
  • 60 mL εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 75 g τυρί φέτα, κατά προτίμηση Ελληνική, θρυμματισμένη
  • 80 g κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρή πιπεριά τσίλι, όπως ένα jalapeño, κομμένη και καθαρισμένη (προαιρετικό)
  • 5 g φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 4 g μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 0,5 g πιπέρι καγιέν, για τη γεύση
  • 1 πρέζα αλάτι

 

Οδηγίες:

  1. Τοποθετείτε το ράφι του φούρνου περίπου 15 cm από την πηγή θερμότητας. Προθερμαίνετε.
  2. Βάζετε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί. Τοποθετείτε ολόκληρη τη μελιτζάνα στο ταψί και της ανοίγετε μερικές τρύπες για τη διαφυγή του ατμού. Ψήνετε τη μελιτζάνα, γυρίζοντας τη κάθε 5 λεπτά, έως ότου το δέρμα της είναι ψημένο και ένα μαχαίρι εισάγεται εύκολα στην πυκνή σάρκα κοντά στο στέλεχος, 14-18 λεπτά. Τη μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής μέχρι να κρυώσει.
  3. Κόβετε τη μελιτζάνα στη μέση κατά μήκος και τοποθετείτε τη σάρκα της σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατεύετε με το χυμό λεμονιού.
  4. Προσθέτετε το λάδι. Ανακατεύετε με ένα πιρούνι μέχρι να απορροφηθεί το λάδι. Θα πρέπει να είναι λίγο πλατύ.
  5. Προσθέτετε τη φέτα, το κρεμμύδι, την πιπεριά, την καυτερή πιπεριά (αν χρησιμοποιείτε), το βασιλικό, το μαϊντανό, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι. Δοκιμάζετε και προσθέτετε ζάχαρη, αν χρειαστεί.

 

 

 

Επιστροφή