Φασολάκια με σκόρδο και λεμόνι
4 μερίδες
Συστατικά:
- 900 g φασολάκια, με κομμένες τις άκρες τους
- 15 mL εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 g μπούκοβο
- 6 g ξύσμα λεμονιού
- Μία πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι αλεσμένο
Οδηγίες:
- Βάζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και το αφήνετε να βράσει. Προσθέτετε 18 g αλάτι και τα φασολάκια. Μαγειρεύετε για 3-4 λεπτά ή για όσο θέλετε, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Τα στραγγίζετε και τα βυθίζετε αμέσως σε κρύο νερό.
- Βάζετε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το θερμαίνετε σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτετε το λάδι, το σκόρδο και το μπούκοβο. Σοτάρετε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους, για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτετε τα φασολάκια και συνεχίζετε να σοτάρετε μέχρι να καλυφθούν με το μείγμα και να ζεσταθούν καλά, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.