Κοτόπουλο fajitas
4 μερίδες
Συστατικά:
- 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
- 1 τεμαχισμένο κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά τεμαχισμένη
- 1 κίτρινη πιπεριά τεμαχισμένη
- 400 g στήθος κιτόπουλο, τεμαχισμένο σε λωρίδες
- 4 μαλακές tortillas αλευριού
- 1/2 κεφάλι μαρούλι iceberg, τεμαχισμένο
- 400 g small vine-ripened tomatoes, diced
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- Φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
- Πιπέρι
- Πάπρικα
- Σκόνη τσίλι μέτρια καυτερή
- Κύμινο
- Ρίγανη
Οδηγίες:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.
Σάλτσα ντομάτας:
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε λίγο κρεμμύδι, τις ντομάτες, το σκόρδο, και τον κόλιανδρο. Προσθέστε λίγο πιπέρι. Αφήστε το για 30 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Τσιγαρίζουμε για 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
- Ζεστάνουμε τις τορτίγιες στο φούρνο για 4 λεπτά. Βάζουμε μείγμα κοτόπουλου ανάμεσα σε κάθε τορτίγια και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας και λίγο μαρούλι. Τυλίγουμε και σερβίρουμε ζεστό.