Skip links

Κοτόπουλο fajitas

Κοτόπουλο fajitas

4 μερίδες

 

Συστατικά:

  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 1 τεμαχισμένο κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά τεμαχισμένη
  • 1 κίτρινη πιπεριά τεμαχισμένη
  • 400 g στήθος κιτόπουλο, τεμαχισμένο σε λωρίδες
  • 4 μαλακές tortillas αλευριού
  • 1/2 κεφάλι μαρούλι iceberg, τεμαχισμένο
  • 400 g small vine-ripened tomatoes, diced
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • Φρέσκα φύλλα κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • Σκόνη τσίλι μέτρια καυτερή
  • Κύμινο
  • Ρίγανη

 

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C.

Σάλτσα ντομάτας:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε λίγο κρεμμύδι, τις ντομάτες, το σκόρδο, και τον κόλιανδρο. Προσθέστε λίγο πιπέρι. Αφήστε το για 30 λεπτά.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Τσιγαρίζουμε για 4 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μπαχαρικά, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά.
  4. Ζεστάνουμε τις τορτίγιες στο φούρνο για 4 λεπτά. Βάζουμε μείγμα κοτόπουλου ανάμεσα σε κάθε τορτίγια και προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας και λίγο μαρούλι. Τυλίγουμε και σερβίρουμε ζεστό.

 

 

 

Επιστροφή