Πίτα με γλυκοπατάτα
6 μερίδες
Συστατικά:
- 320 g πουρές γλυκοπατάτας
- 110 g καστανή ζάχαρη (ανοιχτού χρώματος), συσκευασμένη
- 3 g αλάτι
- 1 g κανέλα σε σκόνη
- Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
- 2 αυγά
- 100 g γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 60 mL γάλα
- 14 g λιωμένο ανάλατο βούτυρο
- 1 άψητο έτοιμο φύλλο ζύμης για πίτες για ταψί 22 cm
- 12 μισά καρύδια πεκάν
Οδηγίες:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230° C.
- Ανακατεύετε σε ένα μπολ τον πουρέ γλυκοπατάτας, τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
- Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε ελαφρά τα αυγά. Αναμειγνύετε το γιαούρτι με το γάλα και το βούτυρο. Τα προσθέτετε στο μείγμα γλυκοπατάτας και ανακατεύετε καλά.
- Γεμίζετε το φύλλο ζύμης με το μείγμα γλυκοπατάτας. Τοποθετείτε τα καρύδια πεκάν περιμετρικά στην εξωτερική πλευρά της επιφάνειας.
- Ψήνετε στο κέντρο του φούρνου για 45 λεπτά, ή έως ότου η λεπίδα του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή όταν την βυθίζετε στην πίτα.