Ψητό μπρόκολο & ντομάτα
2 μερίδες
Συστατικά:
- 340 g μπρόκολο, χωρίς το κοτσάνι και κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
- 150 g τοματίνια
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 g ξύσμα λεμονιού, φρεσκοτριμμένο
- 15 ml χυμό λεμονιού
- 10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
- 1 g ρίγανη
- ≈6 g κάππαρη, ξεπλυμένη (προαιρετικό)
- 15 mL εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 πρέζες αλάτι
Οδηγίες:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 ° C.
- Ανακατεύετε το μπρόκολο και τα τοματίνια με το λάδι, το σκόρδο και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να καλυφθούν.
- Τα απλώνετε ομοιόμορφα σε ένα ταψί. Τα ψήνετε έως ότου το μπρόκολο αρχίσει να παίρνει καφέ χρώμα, για 10 έως 13 λεπτά.
- Στο μεταξύ, ανακατεύετε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τις ελιές, τη ρίγανη και την κάπαρη (αν χρησιμοποιείτε) σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτετε τα ψητά λαχανικά και ανακατεύετε. Το σερβίρετε ζεστό.