Skip links

Ψητό μπρόκολο & ντομάτα

Ψητό μπρόκολο & ντομάτα

2 μερίδες

 

Συστατικά:

  • 340 g μπρόκολο, χωρίς το κοτσάνι και κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 150 g τοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 g ξύσμα λεμονιού, φρεσκοτριμμένο
  • 15 ml χυμό λεμονιού
  • 10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
  • 1 g ρίγανη
  • ≈6 g κάππαρη, ξεπλυμένη (προαιρετικό)
  • 15 mL εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 πρέζες αλάτι

 

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 ° C.
  2. Ανακατεύετε το μπρόκολο και τα τοματίνια με το λάδι, το σκόρδο και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να καλυφθούν.
  3. Τα απλώνετε ομοιόμορφα σε ένα ταψί. Τα ψήνετε έως ότου το μπρόκολο αρχίσει να παίρνει καφέ χρώμα, για 10 έως 13 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ, ανακατεύετε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τις ελιές, τη ρίγανη και την κάπαρη (αν χρησιμοποιείτε) σε ένα μεγάλο μπολ.
  5. Προσθέτετε τα ψητά λαχανικά και ανακατεύετε. Το σερβίρετε ζεστό.

 

 

 

Επιστροφή