Σαλάτα waldorf με κοτόπουλο
4 μερίδες
Συστατικά:
- 545 g στήθος κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και χωρίς πέτσα, τεμαχισμένο
- 1 μέτριο κόκκινο μήλο, κομμένο σε κύβους
- 92 g κόκκινα ή πράσινα σταφύλια, κομμένα στη μέση
- 101 g σέλερι, ψιλοκομμένο
- 40 g καρύδια, ψιλοκομμένα, ψημένα, αν θέλετε, και χωρισμένα σε δύο μέρη
- 77 g μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
- 82 g γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 10 mL χυμός λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
Οδηγίες:
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε ελαφρά τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού και το αλάτι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Τα αφήνετε στην άκρη.
- Τοποθετείτε το κοτόπουλο στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα. Προσθέτετε ελαφρώς αλατισμένο νερό (ή ζωμό κοτόπουλου) ώσπου να καλυφθεί και το αφήνετε να πάρει βράση. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί μέσα και να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, για 10-15 λεπτά.
- Καβουρδισμένα καρύδια: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C. Απλώνετε τα καρύδια ομοιόμορφα σε ένα ταψί σε μία μόνο στρώση. Ψήνετε για 5-10 λεπτά, γυρνώντας τα κάθε τόσο, μέχρι να γίνουν ελαφρώς πιο σκούρα στο εξωτερικό τους.
- Προσθέτετε στο μείγμα που έχετε φτιάξει το κοτόπουλο, το μήλο, τα σταφύλια, το σέλερι και 30 g καρύδια. Ανακατεύετε μέχρι να καλυφθούν καλά.
- Τα σερβίρετε γαρνίροντας με τα υπόλοιπα καρύδια.