Σούπα με αγκινάρα
4 μερίδες
Συστατικά:
- 1 κονσέρβα (≈400 g) καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες
- 1 κονσέρβα (≈425 g) φασόλια cannellini, πλυμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 5 mL εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κονσέρβα (420 mL) ζωμός κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
- 1 πρέζα αλάτι
- Πιπέρι σε σκόνη
- Φρέσκια μέντα, ψιλοκομμένη
- Κρουτόν χωρίς λιπαρά
Οδηγίες:
- Πολτοποιείτε τις αγκινάρες και τα φασόλια σε ένα μπλέντερ.
- Θερμαίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέση θερμοκρασία.
- Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να βγάλει τα αρώματά του, προσοχή όμως να μη καεί.
- Προσθέτετε τον πουρέ και το ζωμό στο σκόρδο και τα αφήνετε να ζεσταθούν. Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
- Γαρνίρετε με τη μέντα και τα κρουτόν