Skip links

Τηγανίτες κολοκυθιού

Τηγανίτες κολοκυθιού

4 μερίδες

 

Συστατικά:

  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 4 κρεμμύδια, κομμένα κατά μήκος και σε λεπτές φέτες
  • 60 g αλεύρι ολικής άλεσης
  • 3 g μπέικιν πάουντερ
  • 15 mL ηλιέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Πιπέρι

 

Οδηγίες:

  1. Τοποθετείτε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα τρυπητό στο νεροχύτη. Προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε απαλά. Το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά. Με μια καθαρή πετσέτα πιάτων ή κάλυμμα τυριού, πιέζετε απαλά τα κολοκύθια για να αφαιρέσετε όλη την υγρασία.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το αυγό και το πιπέρι.
  3. Σε ένα μικρό πιάτο, ανακατεύετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Το ρίχνετε στο μείγμα κολοκυθιού.
  4. Θερμαίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
  5. Ρίχνετε το μείγμα κολοκυθιού με το κουτάλι στο τηγάνι, ισιώνετε κάθε τηγανίτα με μια σπάτουλα, και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά. Γυρίζετε και ψήνετε και την άλλη πλευρά, περίπου 1-2 λεπτά.

 

 

 

Επιστροφή