Τηγανίτες κολοκυθιού
4 μερίδες
Συστατικά:
- 2 κολοκυθάκια τριμμένα
- 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 4 κρεμμύδια, κομμένα κατά μήκος και σε λεπτές φέτες
- 60 g αλεύρι ολικής άλεσης
- 3 g μπέικιν πάουντερ
- 15 mL ηλιέλαιο
- 1 πρέζα αλάτι
- Πιπέρι
Οδηγίες:
- Τοποθετείτε τα τριμμένα κολοκύθια σε ένα τρυπητό στο νεροχύτη. Προσθέτετε το αλάτι και ανακατεύετε απαλά. Το αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά. Με μια καθαρή πετσέτα πιάτων ή κάλυμμα τυριού, πιέζετε απαλά τα κολοκύθια για να αφαιρέσετε όλη την υγρασία.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το αυγό και το πιπέρι.
- Σε ένα μικρό πιάτο, ανακατεύετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Το ρίχνετε στο μείγμα κολοκυθιού.
- Θερμαίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία.
- Ρίχνετε το μείγμα κολοκυθιού με το κουτάλι στο τηγάνι, ισιώνετε κάθε τηγανίτα με μια σπάτουλα, και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2 λεπτά. Γυρίζετε και ψήνετε και την άλλη πλευρά, περίπου 1-2 λεπτά.