Τσίλι βοδινού κρέατος και φασολιών verde
4 μερίδες
Συστατικά:
- 450 g άπαχο μοσχαρίσιο κιμά (5% λίπος)
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 7,5 g σκόνη τσίλι
- 5 g κύμινο
- 0,6 g πιπέρι καγιέν
- 500 g salsa verde (βλέπε παρακάτω)
- 60 mL νερό
- 1 κονσέρβα (425 g), φασόλια pinto ή φασόλια, πλυμένα
Οδηγίες:
- Ψήνετε το μπιφτέκι, την πιπεριά, το κρεμμύδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, γυρνώντας το κρέας με ένα ξύλινο κουτάλι, μέχρι να ροδίσει το κρέας, 8-10 λεπτά.
- Προσθέτετε σκόρδο, τσίλι σε σκόνη, κύμινο και το πιπέρι καγιέν. Ψήνετε μέχρι να αρωματιστούν, περίπου 15 δευτερόλεπτα.
- Ρίχνετε μέσα τη salsa και το νερό. Αφήνετε να σιγοβράσει.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζετε και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, 10-15 λεπτά.
- Ρίχνετε τα φασόλια. μαγειρεύετε μέχρι να ζεσταθούν, περίπου 1 λεπτό
SALSA VERDE
Συστατικά:
- 12 μεσαία τοματίνια, αποφλοιωμένα και πλυμμένα
- 0-2 μεσαία jalapeños (0 = ήπια salsa, 1 = μέση salsa, και 2 = καυτερή salsa)
- 1/2 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 g φρέσκο κόλιανδρο
- 90 ml χυμό λάιμ (1-2 λάιμ), για τη γεύση
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε τη σχάρα. Σε ένα φύλλο ψησίματος 10 cm κάτω από τη σχάρα, ψήνετε τα τοματίνια μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα, 5 λεπτά. Τα γυρίζετε και ψήνετε την άλλη πλευρά, 4-5 λεπτά.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, συνδυάζετε όλα τα συστατικά και τα χτυπάτε ώσπου να γίνουν πουρέ.
- Πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι, όσο χρειάζεται.